Konkurs rozstrzygnięty. Jest triumfator

Zgodnie ze wcześniejszą zapowiedzią, podajemy wyniki drugiej edycji konkursu wiedzy o Lechu Poznań i ogłaszamy triumfatora, który wygrał grę Football Manager 2012. Zwycięzca potrzebował 8 minut i 14 sekund, aby prawidłowo odpowiedzieć na dwadzieścia pytań.

> Party Poker < Tym samym drugą edycję konkursu KKSLECH.com wygrał użytkownik o nicku: „Kosi”. Kibic ten wykazując się ogromną wiedzą o Lechu Poznań, jako pierwszy odpowiedział prawidłowo na wszystkie 20 pytań i wygrał grę Football Manager 2012. Ogółem w drugiej edycji konkursu udział wzięło w sumie 205 osób, czyli o ponad 100 mniej aniżeli w pierwszej edycji.

My patrząc na przesłane odpowiedzi zauważyliśmy jednak, że konkurs dla wielu fanów Kolejorza znów okazał się bardzo trudny i śmiało można nawet powiedzieć, że trudniejszy niż pierwsza edycja, choć tym razem pytania były nieco łatwiejsze. Przede wszystkim najwięcej błędów popełniono przy pytaniu numer 3, 5 i 19. Były też osoby wskazujące trenera Bakero jako ostatniego szkoleniowca, który wprowadził Kolejorza do europejskich pucharów.

Niestety byli również kibice, którzy najwyraźniej strzelali odpowiedzi na niektóre pytania, zamiast się nad nimi zastanowić. Poniżej prezentujemy zatem prawidłowe odpowiedzi na wszystkie pytania, a zdobywcy gry Football Manager 2012, czyli użytkownikowi o nicku: „Kosi” gratulujemy wygranej oraz dużej wiedzy o Lechu Poznań.

Prawidłowe odpowiedzi II edycji konkursu KKSLECH.com:

1) Czy król strzelców polskiej ligi w barwach Legii był kiedyś piłkarzem Lecha?

Tak, np. Sylwester Czereszewski

2) Z jaką drużyną Kolejorz najczęściej mierzył się w finale Pucharu Polski?

Z Legią Warszawa

3) Czy juniorzy Lecha Poznań wywalczyli kiedyś Mistrzostwo Polski?

Tak

4) W którym roku Lech Poznań po raz pierwszy zagrał w Ekstraklasie?

1948

5) Właścicielem Lecha Poznań jest firma Amica czy Invesco?

Invesco

6) Od którego roku prezesem Lecha był Andrzej Kadziński?

Od 2006

7) Kto strzelił ostatnią bramkę, która zadecydowała o awansie Lecha do fazy grupowej Pucharu UEFA w 2008 roku?

Rafał Murawski

8) Ile punktów wywalczył Lech w fazie grupowej Pucharu UEFA sezonu 2008/2009?

Pięć

9) Jak nazywał się trener, który po raz ostatni awansował z Kolejorzem do Ekstraklasy?

Bogusław Baniak

10) W którym roku Lech Poznań po raz ostatni spadł z Ekstraklasy?

W 2000

11) Który z byłych piłkarzy Lecha Poznań nie zagrał w żadnym ligowym meczu w barwach Kolejorza?

a) Maciej Nuckowski b) Artur Bugaj c) Mirosław Goliński
prawidłowa odpowiedź: a

12) Kto był rywalem Lecha Poznań na 80-lecie klubu?

a) Górnik Zabrze b) Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski c) Tłoki Gorzyce
prawidłowa odpowiedź: c

13) W starciu z którym klubem Lech odniósł swoje najwyższe zwycięstwo w Ekstraklasie?

a) z Widzewem Łódź b) z Szombierkami Bytom c) z Olimpią Poznań
prawidłowa odpowiedź: b

14) W którym sezonie odbyły się ostatnie derby miasta w Ekstraklasie z udziałem Lecha?

a) 1994/1995 b) 1999/2000 c) 1989/1990
prawidłowa odpowiedź: a

15) Który były piłkarz Lecha pracował po zakończeniu kariery piłkarskiej jako trener w Kolejorzu?

a) Jacek Dembiński b) Piotr Reiss c) Andrzej Juskowiak
prawidłowa odpowiedź: c

16) Który piłkarz z Afryki grał w Lechu na bramce?

a) Gift Muzadzi b) Piotr Mowlik c) żaden
prawidłowa odpowiedź: a

17) Który trener po raz ostatni wprowadził Lecha do europejskich pucharów?

a) Jose Bakero b) Jacek Zieliński c) Franciszek Smuda
prawidłowa odpowiedź: b

18) Co odnaleziono w trakcie rozbiórki ziemnych wałów stadionu Lecha na Bułgarskiej?

a) zagubione trofeum z 1994 roku b) bunkier c) klubową flagę
prawidłowa odpowiedź: b

19) Który z piłkarzy Lecha ma najwięcej występów w reprezentacji?

a) Luis Henriquez b) Rafał Murawski c) Artjoms Rudnevs
prawidłowa odpowiedź: a

20) W którym roku rozebrano cztery ogromne jupitery zwane „łabędziami”?

a) w 2006 b) w 2010 c) w 2008
prawidłowa odpowiedź: c

3 komentarze

  1. pedro pisze:

    Gratulacje dla zwycięscy miłego grania.

  2. mike001 pisze:

    również gratuluje zwycięzcy.. miłej zabawy ;)

  3. KubaKKS pisze:

    3 błędy miałem nie jest źle gratuluję zwycięzcy !!